Dínós Mesebőrönd

Dínós Mesebőrönd

A Mesebőrönd lakója: 7 különböző fajú dinoszaurusz.

Váz: színe zöld, bőrönd kivitelű, hogy kényelmesen magaddal vihesd bárhová.

Mérete összecsukva: 17*22 cm

Anyaga: falap, fonalak és kézzel készített polimer gyurma kiegészítők és műanyag dínoszauruszok.

95%-ban természetes és újrahasznosított anyagokból készült. 

20.500 Ft

Elfogyott

Nincs olyan fiú, aki ne rajongana a dinoszauruszokért. Akit ne ragadná el ez a különleges, egykor az egész bolygót uraló világ tele olyan élőlényekkel, amelyek nagyságát, életét és viselkedését csak a képzeletünkben, könyvekben és fosszíliákban láthatunk viszont. Nagy izgalommal tölti el a gyerekeket ennek a különleges birodalomnak a felfedezése, megismerése. Kívülről fújják rövid időn belül, hogy mely fajok voltak növényevők, vagy ragadozók. Hány méter hosszú volt a testük fejükről, farkuk végéig. Melyek voltak a legfürgébbek fajták és hogyan ejtették el zsákmányukat. Valamint minden kölyök ismeri, csodálja minden idők legfélelmetesebb dinoszauruszát, a Tirannoszaurusz Rex-et, mely hatalmas állkapcsával és erőteljes üvöltésével valamennyi őshüllőt az uralma alá hajtotta.

Őt és sok más dínót is viszont láthattok ebben a Mesebőröndben, amelyben egy igazi jura korra jellemző világ lapul.

Növényei a hatalmas pálmák, buja aljnövényzete, melyben könnyű volt elbújni a védtelenebbeknek. Három barlang nyújt menedéket a növényevő dinóknak a ragadozók elől. A fészkekben már ott gyülekeznek a dínótojások. Szinte hallani, ahogy a kis jövevények mocorognak,  repedeznek a héjak. Vajon milyen dinók rejtőznek bennük? Nagy tó terül szét és folyó szeli át a tájat, melyben hűsölhetnek, halászhatnak az őshüllők.

Azonban a vadregényes őserdő mélyén egy hatalmas vulkán lapul most még csendesen és várja, hogy bármelyik pillanatban kitörhessen. Egyre erősödő földrengések és a föld morajlása figyelmezteti csupán a dinoszauruszokat a leselkedő veszélyre. A legjobb pedig az benne, hogy Ti döntitek el mikor törjön ki. De ha megtörtént jobb, ha mindenki menekül! Játékra fel!

(A láva elrejthető a vulkán kráterében. Ha úgy döntötök ideje a kitörésnek, csak hajtsátok ki a narancssárga láva görgeteget és kezdődhetnek az izgalmak.)

A Mesebőrönd lakója: 7 különböző fajú dinoszaurusz.

Váz: színe zöld, bőrönd kivitelű, hogy kényelmesen magaddal vihesd bárhová.

Mérete összecsukva: 17*22 cm

Anyaga: falap, fonalak és kézzel készített polimer gyurma kiegészítők és műanyag dínoszauruszok.

95%-ban természetes és újrahasznosított anyagokból készült. 

A Mesebőrönd egy igazán barátságos, szívhez szóló játék, de ennél sokkal több. Színeiben, formáiban és témájában is természethez közeli.

A Mesebőrönd nem csak a Ti, de a Bolygónk kedvében is jár. Nem csak azért, mert nem egy futószalagról lekerült műanyag tömegjáték, hanem 95%-ban természetes és újrahasznosított anyagokból áll.

A faalap, ami a játék gerincét és színterét adja a legjobb minőségű rétegezett nyírfából készült. Ugyancsak kiemelném, hogy magyar találmány és itthon készítik.

A váz vidám, színes és tetszetős váza pólófonalból készül. Ez a fajta fonal teljes mértékben újrahasznosított anyag. Fő származási helye Portugália. Nem más, mint a textilipar mellékterméke. Miközben a ruhagyárakban készülnek ruháink, rengeteg maradék anyag is visszamarad. Ahelyett, hogy kidobnák egy remek ötlettől vezérelve hosszú csíkokra hasogatják, szokatlanul nagy motringokba tekercselik, majd visszakerül a fonalboltok polcaira.
Ha ez a pólófonal nem létezne, talán Mesebőrönd sem lenne. Eredetéből eredően egy nagyon kellemes tapintású anyag horgolva is. Puha, ugyanakkor megfelelően merev váz készíthető belőle a Mesebőröndök számára.

Itt azonban nem ért véget az újrahasznosított alapanyagok listája. A játék pázsitját, növényeit, valamint a lakók bútorait zsinórfonalból, vagy más néven barbante fonalból készítem. Ez is egy 100%-ban újrahasznosított, puha tapintású fonal fajta. Előállítása során a textilgyárakban a maradék anyagokat felszabdalják, rostjaikra szedik, majd pépesítik. Ebben a szakaszban történik a színeik kialakítása, mégpedig festék mentesen, mert a meglévő anyagok keverésével alakítják ki az árnyalatokat. Majd ezután megfonják az új fonalat, amely több szálból áll.

Mindkét fonal típusnál úgy hoznak létre egy új fonalat, hogy közben nem kellett újabb gyapotnövényeket ültetni, rengeteg vízzel locsolni és növényvédő szerekkel ápolni azokat, valamint festékanyagokkal terhelni környezetünket.
Az újrahasznosított fonalaknak előállításához jóval kevesebb energia mennyiségre van szükség, mint újonnan előállított társaikéhoz. Kevesebb, mint a fele az ökológiai lábnyomuk is.

Mindezek tükrében mondhatom, hogy minden Mesebőrönddel megvásárlásával Ti is támogatjátok szeretett Földünk megóvását.  Egy élhetőbb közös jövő kialakításához járultok hozzá, amellett, hogy remekül játszunk.

Tetszik a termék? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Email

MEsebőrönd előnyei

UTAZÁSHOZ

Autó, vagy repülő útra indultok? A rendelőben kell hosszasan várakoznotok? Az étteremben való időtöltést könnyítenétek meg? Csak vegyétek a vállatokra a Mesebőröndötöket és indulhattok is! Összecsukhatósága és mérete miatt nem foglal sok helyet, szinte bárhol játszhattok vele.

Otthon

Természeresen otthon kényelmében is játszhattok vele. Mérete ellenére egy teljes babaház tartalmával is felér.

Szerethető

Részletgazdagsága, a sok matatani való apróság rendkívül leköti a gyerekeket, motorikusan fejleszti. Játék közben gyermeki fantáziájuk, képzelőerejük szárnyal.

MIért ajánljuk a mesebőröndöt?

Környezetbarát

Olyan természetes anyagokból áll, mint a fa és a pamutfonalak. 90%-ban újrahasznosított fonalakat használok fel benne. Csupán a legkisebb kiegészítőket készítem süthető gyurmából.

Minden részében pótolható

Néha előfordul, hogy egy-két apróság elveszik egy játékból. A Mesebőröndnél ez nem lehet probléma, hiszem bármely elkallódott kincs belőle könnyedén pótolható.

Egyedi játék

Hány olyan játékot ismertek, amelynek minden részletében Ti dönthetitek el, hogy milyen legyen? Egyedi rendelés esetén teljes mértékben gyermeketek egyénisége alapján készíthetem el a Mesebőröndöt.